Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Ψωμί Ολικής Άλεσης

Ένα απίθανο σε γεύση και ποιότητα ψωμάκι φτιάξαμε σήμερα !!! Ομολογώ ότι έχω φτιάξει αρκετές φορές ψωμί ολικής αλλά ποτέ δεν έφτασε σε γεύση τη σημερινή προσπάθεια !!!

Σίγουρα την μεγάλη διαφορά την έδωσε το υψηλής ποιότητα αλεύρι από την Μεσαρά, το οποίο είναι παραγωγή της φίλης μου Ανθής Λ., η οποία μου έστειλε 1.5 κιλό να το δοκιμάσω, και την οποία και ευχαριστώ από καρδιάς !!!!

Πάμε να δούμε την συνταγή μας !!

60% (600 γρ.) αλεύρι ολικής
40% (300 γρ.) αλεύρι για όλες της χρήσης καλής ποιότητας
3% (30 γρ.) Μαγιά νωπή ή (15 γρ. ξηρή)
2% (20 γρ.) Αλάτι
65% (650 γρ.) Νερό

Διαδικασία ζυμώματος & ψησίματος
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε λίγο από το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Σε ένα μικρό μπολάκι, διαλύουμε το αλάτι με λίγο από το νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι στη λεκάνη με τη μαγιά και λίγο νερό. Δουλεύουμε συνέχεια το μείγμα μας και προσθέτουμε το αλατόνερο. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο νερό, λίγο λίγο. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη μας να γίνει απαλή και ελαστική.
Αφήνουμε το ζυμάρι να διπλασιαστεί σε όγκο, και τέλος το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50-60 λεπτά περίπου. !!






Σας περιμένω στην ομάδα μας στο facebook εδώ,  και στο κανάλι μας στο youtube εδώ


1 σχόλιο: